Delfí Sanahuja i la Finca Garbet

Delfí Sanahuja és  el enòleg en cap de Castell de Perelada.

Ha estat guardonat millor enòleg de l'any 2015 per L'Assciació Catalana d'enòlegs. 

El seu perfil ha estat apostar per la innovació i la investigació, amb la recerca de nous terroirs per a desenvolupar els vins de Castell de Perelada.

Un dels seus projectes amb resultat més excelent és el vi de Finca Garbet, tocada per la tramontana. 

Finca Garbet, treu el millor de l’espectacular vinya que Castell Perelada té a la Costa Brava. Literalment a les ribes del Mediterrani, aquesta finca gaudeix d’una bellesa poc habitual en una explotació vitícola.  

TERRA. El terreny pissarrós, pobre en matèria orgànica, obliga a les plantes a desenvolupar raïms molt profundes. Aquest esforç es pot apreciar en l’estructura del vi i en la seva elegant mineralitat. 

Està situada sobre la platja de Garbet; al municipi de Cullera i a molts pocs metres de la frontera amb l'Estat Francès.


Vinyes de la Finca Garbet

Platja de Garbet amb les vinyes a la part superior


FOC. Molts dies de sol i una pluviometria escassa afavoreixen la maduració òptima i permeten regular l’estrès hídric amb el reg per degoteig.  

AIRE. La forta i seca Tramuntana redueix naturalment la presència de microorganismes. 

AIGUA. La proximitat del mar té un efecte termoregulador sobre les vinyes, evitant les temperatures extremes i reforçant la llum solar. 

Denominació d’origen: Empordà. 

Varietats: Syrah (90%), Cabernet Sauvignon (10%). 

Finca: Garbet, dotze hectàrees de sòl pissarrós cultivat en terrasses a les ribes del mar Mediterrani, al nord de l’agrest Cap de Creus. 
Verema: : Recol·llecció manual amb caixes de 20 kg, passant dos o tres cops a veremar el raïm d’un mateix sector de la parcel·la. 
Elaboració: Vinificació en negre, realitzant cada dia dos remuntatges manuals. Maceració de 30 dies a una temperatura controlada de 25 ºC. 
Criança:Quinze mesos en bóta bordelesa nova de roure francès Tronçais. 

Graduació: 14,60% vol. 

Nota de cata: Color rubí de capa alta. és un vi amb un gran ventall aromàtic que recorda la finca de la qual prové (herbes mediterrànies, espècies, fruites, balsàmics i minerals). En boca és fresc, gras, envoltant i amb uns tanins madurs. Té un llarg postgust i presenta un molt bon potencial d’envelliment.