Bot i la Via Verda

Preparem una sortida a Bot, per fer una mica de bici i enoturisme. Descobrirem l’essència de la zona i dels vins Denominació d'Origen Terra Alta.
Bot és un poble situat als peus de la serra de Pàndols-Cavalls i banyat pel riu Canaletes; per aquest motiu és una de les parts més verdes de la Terra Alta.

Actualment destaca a nivell cicloturístic, ja que queda enmig de la via verda de la Terra Alta. La via verda és una pista que segueix el traçat de l'antic ferrocarril, que unia les poblacions de Tortosa i Puebla d'Híjar, a Teruel. Actualment aquest recorregut es pot realitzar en bicicleta i els cotxes no hi tenen accés.
De fet, el recomanable en anar a Bot és llogar unes bicis i gaudir de la ruta verda complementant-ho amb visites d’espais naturals i de caire gastronòmic o enològic.

Des de Bot, i per la via verda, es poden visitar espais com la Via Verda - Fontcaldaamb una petita piscina d’aigua tíbia a 25 graus de temperatura. O Horta de Sant Joan, aquell poble al què Picasso va descobrir el cubisme. 
I el millor és gaudir del trajecte en bicicleta, creuant els profunds túnels de l’antic ferrocarril, els alts viaductes que superen diferents gorgs formats pel riu Canaletes o les antigues estacions de ferrocarril, com la de Benifallet, amb restaurant i habitacions per dormir.
I pel camí sovint ens acompanya la vinya; principalment de garnatxa blanca, la varietat tradicional perfectament adaptada a la zona, clima i terreny.

Si voleu anar a Bot, una bona opció és dormir al Càmping Terra Alta, just al costat de la via verda; i per fer un bon àpat res millor que el menú amb maridatge de vins de la cooperativa de Bot al restaurant Can Josep.
Les fotos, principalment, són de un servidor i la family.