Lechazo al Mannix


Hem anat al Mannix a tastar el cordero lechal.

A continuació un video de telecinco o els hi expliquen la manera de fer-lo



 restaurantemannix.com



Visita a Abadia Retuerta

 

El celler Abadia Retuerta es troba situat al centre de la privilegiada Milla d'Or vitivinícola espanyola, situada a Valladolid, entre Tudela de Duero i Peñafiel.

En aquesta zona concorren les marques més prestigioses de vi a Espanya com Vega Sicília, Pingus, Alion, Mauro o Hisenda Monestir. La Milla d'Or presenta unes condicions climàtiques especials i una reconeguda tradició vitivinícola ancestral.


Visita:

La visita a Abadia Retuerta va constar de visita a la vinya, al celler i a l'Abadia (segle XII), concloent amb el tast comentat de dos dels seus vins. El preu de la visita va ser de 30 €

història:
Dissenyada pel famós enòleg francès Pascal Delbeck el 1996, el celler d'Abadia Retuerta és una sorprenent combinació de tradició i modernitat, sent reconeguda com un dels cellers més avançades de tot Europa.
Ocupa una superfície de 10.000 m2 i en ella s'elabora una producció limitada de vins, ja que es prima la qualitat sobre la quantitat.

Destaca l'ús de la gravetat és tots els moviments del vi, el sistema de dipòsits voladors a través de grues, el control natural de la temperatura gràcies a la vessant de la muntanya, el sorprenent parc de 4.000 bótes apilades en alçada, el sistema patentat de extracció del vi per eliminar les lies o trasiegos permet evitar el filtrat. 


 

Adreça:
Carretera Nacional 122, Km 332,5 Sardón de Duero (Valladolid)

www.abadia-retuerta.com/

Visita a Hacienda Monasterio. Coneixerem a en Sisseck?



http://thumbp2-ir2.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=2295214913&mid=AJdVfbwAABpIUYKeEwjyKkZPcwk&midoffset=2_0_0_1_9860810&partid=2&f=1332&fid=Inbox&w=768&h=741




Hacienda Monasterio ens va obrir les seves portes per veure les seves instalacions i el seu procés d'elaboració del vi.
Aquest celler, que generalment no accepta visites, s'erigeix
​​sobre una finca, a la privilegiada Milla de Oro, a la vall del Duero. Té 160 hectàrees, 78 de les quals estan plantades de vinya. Està situada a mig camí de les poblacions de Pesquera i Valbuena de Duero, famoses per l'alta qualitat dels seus vins.

El celler, construït entre els anys 1991 i 1992, va ser dissenyat per l'arquitecte francès Philippe Mazières, que anteriorment ja havia treballat en cellers tan prestigiosos com Château Margaux, Château d'Yquem Prieure-Léchiné.

Els enòlegs del celler són Peter Sisseck, conegut per tots i Carlos de la Fuente.

La principal varietat de raïm que cultivem és la Tinta fina (un clon de la varietat ull de llebre, caracteritzada per uns raïms grans i d'alt rendiment). Totes les plantes estan empeltades amb llenya de vinyes velles de la zona.

La vinya es tracta de manera ecològica, sense ús d'herbicides, pesticides ni fertilitzants químics, cuidant l'entorn i el seu paisatge. D'aquesta manera, es manté l'activitat biològica dels sòls i es permet que la vinya pugui expressar tot el seu potencial, la seva caracterització i identitat pròpia. A més la vinya no es rega, és ella la que s'ha d'esforçar per trobar l'aigua.

S'elaboren tres vins: el cosecha, el reserva i el reserva especial.


http://www.haciendamonasterio.com/